Toeristische en sportieve activiteiten in de Drôme provençale

Deze vakantiewoning in Nyons is een prima uitvalbasis om de Drôme provençale te bezoeken. Er is een overvloed aan keuze van dorpjes en plekjes, het ene al mooier dan het andere. Vergeet Nyons, met zijn Romaanse brug, Place de Dr. Bourdongle, de Tour Radonne, .. ook niet !

Toerisme in en rond Nyons wordt op een op een attractieve wijze aangeboden voor jong en oud. Het is onmogelijk om alles op te noemen. Hieronder een greep uit de mogelijkheden:

Grignan met zijn bekend kasteel

Dieulefit en zijn pottenbakkerij 

Orange

Nyons, zijn olijven, zijn olijfolie, ...

Crest, het kasteel en de toren 

Poët Laval, waar de Picodon bereid wordt

La Garde Adhémar 

Valaurie

Schattenjacht tussen Nyons en Vaison la Romaine, via Vinsobres, Saint Maurice sur Eygues, Buisson, Villedieu: www.escapado.fr

De abdij van Eyguebelle en de siropen- en likeurfabriek

Montélimar, de Nougat en het snoepjesmuseum 

Het kasteel van Suze La Rousse, alwaar ook de wijnschool is

Richerenches en de truffel-markt

Vaison La Romaine met zijn oude opgravingen

De verschillende provençaalse markten in de streek (die van Nyons is op donderdagvoormiddag)

Montaulieu

De krokodillen-boerderij: www.lafermeauxcrocodiles.com

Rémuzat en St. May

Het meer van Cornillon

Het provençaals miniatuurdorp: www.village-miniature.fr

In het spoor van Réné Barjavel: http://barjaweb.free.fr/SITE/Drome/promenade1.html

En na al deze touristische bezoeken, is het heerlijk nagenieten met een aperitiefje en barbecue op het terras en bij te praten met het thuisfront dankzij de gratis internet-verbinding, terwijl de kinderen spelen in het privé verwarmd zwembad.


Wandelen

Er is een uitgebreide keus aan wandelingen, op alle niveaus en voor alle soorten doelgroepen in de Drôme Provençale. Na de mooie wandeling is het ideaal ontspannen en nagenieten langs het privé verwarmd zwembad van het vakantiehuis.

Bij het bureau voor tourisme vind u een uitgebreide keus aan wandelingen. Een greep uit de mogelijkheden: GR 9, GR 91, wandeling langs de Wijngaarden van Nyons en omstreken,.. In de vakantie villa Le Clos du Papoune zijn ook al enkele wandelkaarten beschikbaar. De keuze is werkelijk heel uitgebreid, gaande van de bekende GR's (GR 9, GR 91, GR 93, GR 95, GR 429), de wijngaarden en wandelroutes in in rond Nyons, wandelroutes speciaal voor groepen met kinderwagens, ... Vele goedbeschreven wandelingen, gesorteerd volgens moelijkheidsgraad zijn ook beschikbaar via .

Nog meer wandel-ideën ? Denk bijvoorbeeld aan:

Mont Ventoux

Taulignan - Drôme Provençale: kleine wandeling over gemakkellijke paden met verschillende mooie uitkijkpunten

Abdij van Eygebelle en omgeving 

Rousset-les-Vignes - Drôme Provençale: wandeling in de wijngaarden van 7km, duurt ongeveer 2h30

Roussas - Drôme Provençale: volg de sporen van de Kelten en Sint Jacobus van Compostella, wandeling van 16 km van ongeveer 5 uren. 

Nyons - Drôme Provençale: wandeling in de mooie omgeving van Nyons waarbij u de wijngaarden van de Côtes du Rhône ontdekt. Er zijn 8 halten met verschillende thema's en een bord met uitleg

Barjavel-traject en patrimonium van Nyons 
een volledig uitgestippelde wandeling langs de plekken waar de schrijver  René Barjavel (1911-1985) zijn jeugd doorbracht: een gemakkellijke wandeling van 5 km (http://barjaweb.free.fr/SITE/Drome/promenade1.html)

Wandelroute (4km) langs de olijfbomen: ontdek de mytische olijvenboom waaruit de bekende olijfolie A.O.C (appellation d'origine contrôlée) gemaakt wordt. Onderweg ontdekt u verschillende borden met uitleg

Wandeling op de rug van een ezel: La vânige a Sainte Jalle ou www.pierrevieille.com


Fietsen

Ook voor de fietsliefhebbers zijn er verschillende mogelijkheden. Misschien droomt u ervan de Mont Ventoux te beklimmen ? Het kan. Op het bureau voor tourisme zijn er veel kaarten beschikbaar met uitgestippelde routes. U kan de Drôme zelfs ontdekken op een electrische fiets (www.provence-ecyclo.fr). Een fiets huren kan in Nyons op 500 meter van het vakantiehuis Le Clos du Papoune (www.lecoinduvelo.fr). 
Voor de liefhebbers een kleine greep uit de mogelijkheden:

Sur la route du picodon, start in Dieulefit www.escapado.fr

Fietstraject - Ontdekking van de Toulourenc valei www.weezigo.com

Circuit Mont Ventoux 
www.weezigo.comwww.weezigo.com

Wijnroute

Route van de Lavandel

Vele fietsroutes zijn ook beschikbaar via internet, gratis beschikbaar, tijdens uw vakantie in deze villa.


Kano-raft-canyon

Kano met de ganse familie kan op de rivier de Drôme (http://www.evalocation.com/fr/cano-kayak_r_3.html ; http://www.aloaventure.com/canoe.htm). Als je liever wil raften, kan je ook terecht op de Drôme (www.evalocation.com). Een andere mogelijkheid is canyonenof een lichte versie ervan, wandelen in/langs de rivier (Rokapic Canyoning et Rando Aquatique  - 06 76 93 16 29GPS : 44.64575782, 5.06298065 ; www.acropoleaventure.com), maar ook raftenkan (www.canoe-drome.com).

Kortom, legio mogelijkheden om uw vakantie in de Drôme Provençale onvergetelijk te maken.

Hieronder sommen we nog enkele leuke tips op:

Gorges du Toulourenc

Randonnée dans les gorges du Toulourenc: Balade de 4km les pieds dans l'eau dans les gorges du Toulourenc avec Trous d'eau pour se baigner  www.baladeenprovence.com

's Avonds kan u meteen uw ervaringen en foto's delen met het thuisfront via de gratis internet-verbindingvan het vakantiehuis


Accrobranche avontuur in de bomen

Genoeg gezwommen in het privé verwarmd zwembad ? Misschien is het dan tijd om samen met de kinderen Tarzan te spelen in Nyons ? Ook dit is mogelijk dicht in de buurt van deze vakantie villa die te huur is in de Drôme Provençale.

Sport en avontuur voor jong en oud kan bij Les Barons perchés: 

www.les-barons-perches.com

Tezelfdertijd kan u genieten van het mooie uitzicht op de Mont Ventoux en de pré-alpen. 

Is het een keertje slechter weer ? Bezoek dan het Palais des Bonbons in Montélimar. 
Er is ook een indoor Accrobranche parcours (http://www.palais-bonbons.com/le-palais-des-bonbons-accro+eiffel-1.html)

Tennis

Op 500 meter van dit te huren vakantiehuis in de Drôme provençale liggen de tennisterreinen van Nyons. Toegang is mogelijk via het zwembad, Nyonsoleïado, Promenade de la Digue

26110 Nyons. Na het partijtje tennis, kan u een verfrissende duik nemen in het privé verwarmd zwembad.


Golf

Het golf aanbod varieert van  9 tot 18 holes open. Op 5 km van Montélimar, vindt u de Golf International bij Valdaine. Daar wordt u een cursus van 18 holes aangeboden. De Golf van Drome Provence (04 75 98 57 03, contact@golf-dromeprovencale.com ) biedt u een parcours van 9 holes.

Haal 's avonds uw beste golf-verhalen uit de doos, bij een heerlijke barbecue samen met familie en vrienden. Uw beste foto's van de sportieve dag deelt u gemakkelijk dankzij de gratis internet verbinding in de vakantiewoning.

Vissen

Vissen kan ook in de Drôme. U kan er forel, snoek, snoekbaars en rivierkreeftjes vangen, afhankelijk van het seizoen. De Fédération de la pêche biedt ook stages aan om onder het toeziend oog van professionele vissers bijzondere technieken aan te leren (www.federationpeche.fr).

Genoeg gevangen ? Waarom niet meteen op de barbecue grillen en genieten van uw eigen visvangst ?


Paardrijden

Om een paard/poney te huren kan u bijvoorbeeld terecht bij Paardrijcentrum Les Baronnies (www.ce-baronnies.ffe.com), Mas les Clos (www.masdesclos.sitew.com), poney-club Okapi (www.okapi-poney-cheval-drome.com) of La Ronde-Lierre (Bois Burais, Le Replat, Le Replat, Tél. : +33 (0)4 75 45 35 54). Bij les écuries de la Drôme provençale kunnen ook beginners terecht voor een wandeling te paard (Quartier Bouvery et Feuillette, 26230 Grignan, Tél. : +33 (0)6 21 09 29 50).

Terug aangekomen in het vakantiehuis, kan u uw ervaringen meteen delen met het thuisfront dankzij de gratis internet-verbinding van Le Clos du Papoune.

Zwemmen

Nyonsoleïado: Espace détente et plaisir: 1200 m2 de surface de baignade, bassin de natation (4 couloirs de nage), lagon, bassin à remous, toboggans aquatiques, cascades d'eau, pataugeoire, rivières. 6000 m2 de plage minéralisée, espaces verts ombragés. Restauration.

Ontspannings- en plezierzone: 1200 m2 zwembad, zwembad (4 zwembanen), lagune, whirlpool, glijbanen, watervallen, kikkerbad, rivieren. 6000 m2 gemineraliseerd strand, schaduwrijke groene ruimten. Restauratie.

https://www.baronnies-tourisme.com/loisir/nyonsoleiado-parc-de-loisirs-aquatiques/

https://www.baronnies-tourisme.com/loisir/pas-des-ondes/: PAS DES ONDES

26510 Cornillon-sur-l'Oule

http://www.le-sagittaire.com/public.html

Overdekt en verwarmd zwembad van 500m². Leuk zwembad met 6 glijbanen, 1 RACER glijbaan, 1 SPACEBOWL glijbaan en 1 DOUBLE CRAYZY CONE glijbaan. Een LAGON en zijn witte zandstrand. Dagelijks geopend in juli en augustus.

Een krankzinnig watercomplex! Overdekt en verwarmd zwembad van 500 m². Een speels zwembad met 6 glijbanen, waarvan 1 Viperglijbaan voor de allerkleinsten en 2 spannende glijbanen! Een LAGON en zijn witte zandstrand. Dagelijks geopend in juli en augustus. Rivier tegen de stroom in, watervallen! Gratis parkeren. Opblaasbare structuur Carabouille. Picknicktafels. Andere periodes, zie website.